Oud en nieuw retraite. Home 2019-02-17

Oud en nieuw retraite Rating: 9,8/10 489 reviews

Oud en Nieuw retraite

oud en nieuw retraite

Dat betekent het loslaten van beelden waaraan iets moet voldoen en iets op pure wilskracht proberen voor elkaar te krijgen. Ik heb veel kunnen loslaten en het is eindelijk weer gaan stromen bij mij. Geweldig om te zien hoe het doorwerkt na de retraite, een grote wens is uitgekomen. Wil je na de Tantra Kerst Retreat blijven voor de op 31 dec. Kom je met de auto? In de ochtend en avond beoefenen we zenmeditatie. We gaan ons voorbereiden om het oude los te laten en nieuwe uitdagingen of intenties te verwelkomen.


Next

van Oud naar Nieuw Retraite

oud en nieuw retraite

De retraite is daarom perfect om op een natuurlijke manier de mindfulness technieken eigen te maken. We eindigen de retraite op 1 januari omstreeks 13 uur. En wat dacht je ervan om mee op reis te gaan, een trance reis, begeleid door de drum van Jan en Sonja's stem. De groepsruimte is authentiek en sfeervol tantrisch ingericht. Avond 31 december : 17:00: zaaldecoratie, eetzaal- en eetdecoratie, omkleden 18:30: feestmaal 21:00: avondprogramma 22:30: oudjaarsavond chill out 0:00: beste wensen 1 januari 2019: 09:30 mantrazang 10:00 brunch 11:00 — 12:00 Grote schoonmaak 12:00 - 1 3:00 afsluitende meditatie 13:00 - huiswaarts De leraar: Marloes van der Kamp heeft meer dan 15 jaar les-ervaring in yoga en meditatie. Op oudejaarsavond hebben we een gezellig 2-gangen diner waarna we door middel van een ritueel het oude jaar achter ons laten. De salon biedt volop plek om je even terug te trekken met een boek, of juist een gesprek te voeren met anderen, terwijl je lekker bij de houtkachel zit.

Next

Een rustige jaarwisseling • Wandel naar jezelf

oud en nieuw retraite

Door de ongedwongenheid en altijd aanwezige begeleiding kun je geleidelijk vertrouwd raken met de stilte, en laten we je op je eigen manier kennis maken met meditatie. Hierdoor zul je veel sneller ontspannen en verstillen. Weliswaar mediteren we vele keren per dag, maar tussendoor zijn er voldoende zen gerichte activiteiten, waardoor zazen zitmeditatie haalbaar wordt voor iedereen. Indien je geen gebruik maakt van de avondmaaltijd kun je ook op een later tijdstip arriveren. In deze focus ontstaat een diepte, zodat transformatie vanzelf kan ontstaan. We gaan met elkaar de zweethut in, om afscheid te nemen van al het oude wat je maar kunt missen, om ruimte te maken voor het nieuwe.

Next

Oud en Nieuw Retraite met Marloes van der Kamp

oud en nieuw retraite

Een bijzondere retraite waarbij we zenmeditatie in en outdoor beoefenen, korte maar prachtige wandelingen met elkaar maken, en korte lezingen worden gehouden over een zen boeddhistisch onderwerp. Verder wordt alles verzorgd, incl handdoeken, maaltijden, snacks en dranken. Met fijne yoga, massage en een bijzonder klankschalen concert op Oudejaarsavond. Daarnaast zijn er elke dag twee mindfulness lessen en meerdere geleide meditaties waar je aan mee kunt doen als je zin hebt. De jaarwisseling kan ook gebruikt worden als een moment om het oude bewust achter je te laten en het nieuwe jaar te creëren, te verwelkomen. Gemaakt met liefde door Wij houden van reizen en delen deze liefde graag met jou.

Next

Oud en Nieuwretraite 2018 (met Qigong)

oud en nieuw retraite

Op nieuwjaarsdag is er na het ontbijt een wandeling langs de Kromme Rijn van circa 8 km. Dit is bij uitstek een veilige omgeving waar je diverse elementen van Tantra kunt ervaren en waar je ronduit jezelf mag zijn. Einde na de lunch ongeveer 13:00. Ook kun je wanneer je wilt één op één begeleiding krijgen. Als je met het openbaar vervoer komt kun je in Eenrum uitstappen. Zowel op de aankomstdag, als de vertrekdag zijn er retraite activiteiten.

Next

Een rustige jaarwisseling • Wandel naar jezelf

oud en nieuw retraite

Om 08:45 is er ontbijt in stilte. Tijdens deze intensieve stilte retraite oefenen we de Boeddha mind te ervaren, d. Laat los wat je niet meer nodig hebt en verwelkom het nieuwe in je leven. De te lopen route ook, alhoewel ze wel allemaal starten vanuit het klooster. Naast de beoefening van mindfulness is er voldoende tijd voor ontspanning in of rondom het retraitecentrum. Neem de Afslag is een retraite voor mensen met een dilemma of levens vraag.

Next

van Oud naar Nieuw retraite

oud en nieuw retraite

Overnachtingen zijn inclusief een royaal uitgebreid zoveel mogelijk biologisch ontbijt. Ervaringen uit 2011 kregen een plek en verwachtingen voor 2012 werden in perspectief gebracht. Dan is het 12:30 tijd om huiswaarts te gaan. Jezelf overgeven aan dat wat er op dat moment is, met alles wat dat op dat moment ook met zich meebrengt pijn, woede, verdriet, angst , ook al weet je dan nog niet wat het je gaat brengen. Neem de Afslag is een retraite voor mensen met een dilemma of levens vraag. We gaan weer de stilte en het licht in onszelf ervaren.

Next

Oud & Nieuw Yoga retreat 2018

oud en nieuw retraite

Ik heb me veilig gevoeld, kwetsbaar maar ook moedig. Het beeld dat daarbij hoort, is dat van het zaadje, dat onder de sneeuw klaar ligt voor de warmte van de lente om te ontkiemen, ontdaan van alle resten van de plant waaruit het gegroeid is; maar in de kiem zit een blauwdruk voor het nieuwe leven, met alles wat nodig is om er weer vol voor te gaan. Je mag, maar hoeft niet aan alle activiteiten mee doen. De verschillende soorten inspiratie- en orakelkaarten kunnen helpen om antwoorden te vinden. Grijp deze kans om jezelf onder te dompelen in yoga samen met al je geliefden om je heen. Neem dan deel aan deze Oud en Nieuw retraite. Is er een fijnere manier om het oude jaar af te sluiten? Tijdens dit etmaal vertelt Welmoed Vlieger u er meer over.

Next

46 Yoga Retreats met Nieuwjaar Wereldwijd met Beoordelingen

oud en nieuw retraite

Vanaf het besluit om deze retraite te gaan doen begint het proces, gaan de vragen zich al vormen, waar je in de retraite mee aan het werk kunt. Op deze avonden is …. Deze dagen verlopen in een relaxte sfeer. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen. Accommodatie De retraite wordt gegeven op schip Andere Boeg, die van alle gemakken is voorzien en heerlijk warm is in de winter.

Next

Een rustige jaarwisseling • Wandel naar jezelf

oud en nieuw retraite

Begeleiding: An Paridaen, coach, trainer en organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect. Ik kan niet anders zeggen: heerlijk! Gewoon genieten en plezier hebben, laat je levensenergie stromen. In het moment van oud en nieuw vieren we met elkaar de terugkomst van het licht, een viering waarin we aansluiten bij oude tradities, die overal op het Westelijk halfrond weer tot leven gebracht worden. De boot en de lieve eigenaren Marloes en Teus zorgen voor een gevoel van een warm bad. De te lopen route ook, alhoewel ze wel allemaal starten vanuit het klooster. Ik heb veel inspiratie, kracht en energie opgedaan en oud zeer achter me gelaten.

Next